Saturday, January 12, 2008

Vichyn voimalla


Kolmas paastopäivä. Hektisesti hermoillen odotan seestymistä, jonka paaston pitäisi tuoda tullessaan. Olen tilannut myös henkistyneitä ajatuksia ja herkän maailmankuvan, missä viipyvät?? Rauhoittunut olen, liikuskelen hitaasti ja varovasti, nukun paljon. Ajatukset eivät kuitenkaan mene mihinkään kauniiseen, vaan, yllätys yllätys, lasken kynä kädessä erilaisia kuluja. Onko varaa asennuttaa uuni vai pitäisikö säästää rahat kivijalan puhkomiseen (ilmastointiaukkoja varten)? Mistä löydän rahat talolainan lyhennykseen, jos työni loppuvat elokuussa eikä kukaan koskaan ikinä halua palkata minua?

Tarvetta seestymiseen on. Viime lauantaina käytiin avannossa uimassa. Virkistävä oma friikkilaumansa oli kohdattavissa sielläkin, naisia sauna täynnään. Parhaat pulskahtivat kylmään veteen kymmenisen kertaa kahden tunnin aikana.

Tänään olen paremmissa voimissa kuin eilen. Tavoitteena on saada työtila imuroitua irtopölystä. Perjantaina jaksoin jopa ruuvata kasaan romahtaneen veistoksen rungon, eilen hivenen ulkoilla. Eilisen melankoliaa on vaikea sanoin kuvata, luotan kuitenkin saavani palkinnon parin päivän päästä. Päässäni pyörivät aiemmat paastot, ja vertailen pirteyttäni nyt ja taannoin: silloinkin jaksoin päiväkaudet ommella. Voi hyvät hyssykät miten ihminen voi itseään kiusata ajatuksen voimalla.

No comments: