Friday, December 14, 2007

Laskeutuminen


Kuva on Reetta Isotupa-Siltasen joulukortti.

Poikkeuksellisen hyvissä ajoin on tässä perheessä aloitettu jouluhössötykset tänä vuonna. Itselleni ostin joulu-veronpalautuslahjaksi pöytämallisen kirkasvalohoitolampun. Valo panee höösäämään.

Korvissa suhajavat verenpaineet laskenevat 11 päivän mittaisen joulutauon aikana. Perkele on ainakin potilaat hoidettu hyvin, enkä tuota ole sairaalassa vielä itsekään.

Toivottaisiko jo varuilta hyvää joulua kaikille, vaikka meinaan keretä bloggaamaan vastedes hiukka tiiviimmin. Juhlanäyttelyn vääntö vei oman aikansa. On vähän kummallinen tyhjän päällä olo, kun ei ole ihan pakko tehdä mitään.

Onhan tässä sattunut ja tapahtunut. Viime viikolla upposin ooppelin kanssa kasvimaan savikkoon, ja tarvittiin kolmihenkinen pelastuspartio auttamaan meidät ylös. Istutimme muutes silloin mansikan rönsyjä, eivät ehkä tykkää nyt vallitsevasta pakkaskelistä.

Siinäpä kai tärkeimmät, kaikki muu on tapahtunut töissä. Taiteilu on kärsinyt tappion. Tänä aamuna ajattelin vakavissani, että hakeudun kolmivuotiseen ryhmäohjaajan koulutukseen. Hyvästi marginaali, tervetuloa rehti työnteko.

6 comments:

Keijo Ahlqvist said...

Kerro parilla lauseella lamppukokemuksia: onko se häiritsevä ja/tai toimiiko se?

En usko että pimeys sinänsä masentaa (tai ehkä läppärin kirkas näyttö on kirkasvalohoitoa) mutta liikunnan väheneminen kyllä.

Hanna said...

meil on töissä semmonen valtava, josta mulla on viiden hajapäivän kokemukset, ja parin päivän kokemukset tästä pyöreästä Anttilasta ostetusta pöytävalosta (valmistaja Innojok, kotimainen). Tykkään, että näen pipertää pienipiirteisten asioiden parissa kirkasvalolampun valossa, toisin kuin himmeän hämärän hehkulampun. Tänään en ole nukkunut päiväunia, kuten tapanani on yleensä ollut viikonloppuisin. Päivät, tämä ja eilinen ovat olleet aika toimeliaita, enkä ole ahtanut itseeni makeaa tavalliseen tahtiin..
voihan olla psykologista vaikutustakin, tietenkin.. mut kyl must tuntuu, että aamulla oon käynnistynyt hiukka vauhdikkaammin.hesarissa luki että 40 prosenttia aikuisista kärsii valon vähyyden vaikutuksista.

Hanna said...

nii, samassa hesarin jutussa asiantuntija sanoi että tunti liikuntaa kolmasti viikossa vie kaamosmasennuksen oireet.

Keijo Ahlqvist said...

Kitoos. Taidan pistää harkintaan. Tai ehkä käyn kylässä vilkaisemassa.

Anu said...

Täällä on harkinnassa myös tuo lamppu. Valo ulkona ajaisi asian myös, mutta joko sinne ulos ei ehdi tai sitten ei vain saa lähdettyä kun on vetämätön olo, tai sitten pilvistä ja hämärää. On kyllä järjettömän pimeää,missä lumi!Olen lamppukaupassa niitä lamppuja jo tuijotellut ja sekin jo tuntuu virkistävän.
Mieluusti luen jatkokertomuksiasi vaikutuksista... :)

Keijo Ahlqvist said...

Yllytyshulluna kulutushysteerikkona kävin hakemassa niin ikään kotimaisen PäivänsädeE-lampun, joka toimii myös työvalona. Aamulla vaan suunnataan päin pläsiä. Hinta 97, hyväksytty valohoitotarkoituksiin. Siitä tuli välittömästi hyvälle tuulelle, tuosta iloisesta valosta.

Käyttöohjeissa sanottiin että kirkasvalohoito ei sovi silmänpaineesta kärsiville. Harmitti, mutta onpahan erinomainen lukuvalo, joten ei menny hukkaan. Rakenne on ihan kelpo.