Monday, September 24, 2007

Kuolema tekee valppaaksi

On pelottavaa, kun oman sukupolven ihmisiä alkaa tipahdella ympäriltä, sanoo Sirkku, melkein kymmenen vuotta minua vanhempi.

Minua ei pelota. Toista kuolemaa osasin odottaa. Toinen, lääkäri entiseltä työpaikalta, löytyi sängystään sydänkohtauksen saaneena kesken työviikon, ei elänyt viisikymppiseksi. Pahkasian innokas lukeminen ei pelastanut stressin vaikutuksilta.

Toisen kuolema kirkastaa aistit. Tälle puolen jääneenä sitä ikään kuin hetken aikaa kokee elävänsä tiheämmin; näkee värit kirkkaampina, kokee typerät tunteensa syvällisempinä. Kokee yhteyttä ihmisiin, jotka ovat tosielämässä jääneet ajat sitten taa.

Ja sauvakävely näyttäytyykin taas mitä järkevimpänä harrastuksena.

Sitten elämys vaimenee, elämä maistuu taas pullalta ilman rusinoita.

Kuolema, toistuessaan, alkaa näyttäytyä yhä enemmän luonnollisena osana elämää. Ne, jotka yhä elävät, joutuvat suremaan jokaista poistujaa.

Elämä pelissä -testin mukaan eläisin yli 80 -vuotiaaksi näillä elintavoilla. Täytinköhän oikein? Joku alkoholiannos taisi unohtua viikkolistalta...

6 comments:

Keijo Ahlqvist said...

Varoittaisin silti sauvakävelystä.

KaisOOooo said...

Helekkari. Mun pitänee tarkastaa elintapojani. Uteliaisuuttani tietty piti mennä tekemään moinen testi ja mä kuolen jo ennen seittemääkymmentä. Ja saatoin kaunistella tilastoja, en ole varma...:/ Mutta onkos sitä elämää jälkeen seittemänkymmenen, kannattako sinne tähdätä? Lienee vaan pakko ottaa selvää... Kirottua;)

Pitää kaivaa kepakot naftaliinista.

Keijo Ahlqvist said...

Ei se kuolema rassaa vaan ne kakskytä vuotta ennen kuolemaa. Joten jätetäänpä ne sauvat naftaliiniin ja otetaan kunnon känni.

KaisOOooo said...

Eläpäs Keijukainen. Meinasin opetella kuviosauvomista, sellasta jossa heitellään voltteja ja kekkaloidaan jyrkässä rinteessä naurusta ulvoen. Se pidentää ikää, se nauru nimittäin.

Keijo Ahlqvist said...

Kaisooooo harrastamassa sauvaparkouria katolta katolle - niin hellyttävä näky.

Keijo Ahlqvist said...
This comment has been removed by the author.